Ders içeriklerine erişmek için tıklayınız.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I-Güz-Vize-1-7 Ünite Değerlendirme Soruları
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I-Güz-Final-8-14 Ünite Değerlendirme Soruları

Üniversitemizde okutulan ortak zorunlu derslerden Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarih, Türk Dili dersleri tüm bölümlerimizde uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Dersler, ilgili ders koordinatörleri ve UZEM tarafından ortaklaşa yürütülmektedir.

Öğrencilerimizin aşağıda yazılı olan bilgileri dikkatlice okumaları derslerdeki başarıları ve sistemin işleyişini anlamaları açısından önemlidir.

Ortak Ders
Ortak ders üniversitemizin tüm bölümlerinde öğrencilerimizin tamamlaması zorunlu alan dersleridir.
Üniversitemizde okutulan ortak zorunlu derslerden Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili dersleri tüm bölümlerimizde uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir.
Ortak Derslerin İşlenişi
Öğrenciler, ortak derslerle ilgili ders içeriklerine, güz ve bahar dönemlerine göre haftalık olarak hazırlanmış ders videolarına ve ilgili koordinatör bilgilerine UZEM web sitesinde erişebilirler.
UZEM web sitesi adresi: http://uzem.erdogan.edu.tr/ortak-dersler
Derslere yönelik sınav tarihleri vb. diğer önemli duyurular UZEM web sitesindeki duyurular kısmında yayımlanacaktır.
Devam Zorunluluğu
Öğrencilerimiz, uzaktan eğitim yöntemiyle verilen dersleri sınıflara gelmeden takip edebilecek ve istedikleri zaman dersleri tekrar izleyebileceklerdir. Derslere devam zorunluluğu yoktur.
Ders içeriklerinin takip edilmesi, ders videolarının izlenmesi, öğrencilerimizin yapılacak olan vize ve final sınavlarındaki başarıları açısından önemlidir.
Sınavların Yapılışı
Derslerin ara sınav ve final sınavları diğer derslerin sınavları gibi sınav programında belirtilen tarih, saat ve yerde, aynı gün içerisinde ortak sınav şeklinde yapılacaktır.
Sınav soruları, ders içeriklerinde sunulan ve ders videolarında anlatılan bilgiler kapsamında olacaktır.
Dönem sonu ders notu, vize sınavında alınan puanın %40 ile final sınavında alınan puanın %60 ’ ının toplamından oluşur.