Google Meet Canlı Ders Katılım Raporu Alma

04 Kasım 2021 Perşembe

Google Meet ile gerçekleştirilen canlı derslere öğrecilerin katılımını takip etmek amacıyla çeşitli eklentiler bulunmaktadır. Ancak bu eklentiler süre, katılımcı sınırı, alışılmadık dosya formatı gibi birçok sınırlama nedeniyle sağlıklı sonuç vermemektedir.
Eklentiler dışında yoklama alabilmek için iki farklı yöntem izlenebilir. İlk olarak google forms ile dersin tarihini, saatini ve ismini içeren, "ders katıldım" cevabını işaretlemeyi zorunlu kılan ve e-mail adreslerini toplayan basit bir anketi hazırlayıp, bu anketin linkini dersin ortasında veya sonunda sohbet kısmında paylaşarak öğrencilerden anketi yanıtlamalarını isteyebiliriz. İkinci yöntem olarak ise yine dersin ortasında ve sonunda öğrencilerden canlı dersin sohbet kısmına adlarını ve soyadlarını yazmalarını talep edebiliriz.